Software & computer Vrije tijd & ontspanning

Besparen op Inkt cartridges van uw printer

inkt besparen

Inkt is een zeer duur product. Besparen op inkt is zeer aantrekkelijk. Het verschil in prijs van de inkt cartridges omgerekend per liter kan honderden euro’s verschillen. Een besparing op inkt kan op twee manieren worden gerealiseerd:

Besparen op inktgebruik

In het configuratiescherm van de printersoftware kunnen de instellingen van de printer worden gewijzigd. De belangrijkste besparingen zijn:
• Afdrukken in grijswaarden / zwart wit
• Afdrukkwaliteit instellen op snel / lage kwaliteit

Printer Instellingen

Keuze in de cartridges en inkt

Er zijn verschillende soorten systemen van inktverwerking in de printers. Er zijn cartridges die een eigen kleur bevatten, maar ook cartridges waarin de kleuren reeds zijn gemengd.

Het voordeel van cartridges die allemaal een eigen kleur bevatten is dat daarmee deze kleur kan worden vervangen wanneer deze leeg is. Bij een gecombineerde cartridge kan er slechts één kleur op zijn, waardoor de gehele cartridge vervangen moet worden, ondanks dat deze niet geheel leeg is.

Naast de keuze van het kleurensysteem voor de printers, is ook het verbruik van de inkt als ook de prijs per ml inkt een goede afweging voor de aanschaf van de printer. Tenslotte is het ook raadzaam om te onderzoeken of de inkt cartridges ook bij de goedkopere aanbieders leverbaar zijn al dan niet onder white-label of eigen merk.

MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Moederdag
Moederdag kadootjes de geweldige cadeaus voor jouw moeder
boekenweek
Boekenweek met een gratis boek en gratis met de trein
online bescherming
De vijf tips voor online bescherming